Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande imitationer av tre legender

The Legends
Var:
Kristinehallen, Falun (även Cassels i Grängesberg under helgen)
När: Fredag 25/10
Publik: Fullt, 520 personer
Längd: Knappt 3 timmar inkl. paus

Under fredagskvällen äntrade tre av rockvärldens största legender Kristinehallens scen i Falun än en gång. Jerry Lee Lewis, Roy Orbison och Elvis Presley. Inte som personer i sig utan fantastiskt gestaltade av Jerry Carlson, Johnny Duvert och Henrik Åberg, kallade The Legends. Alla tre för övrigt vinnare av TV 4:s Sikta mot stjärnorna i mitten av 1990-talet i nyss nämnda gestalter.

Jerry Lee, Roy och Elvis som bakgrundsbilder på väggen bakom Kristinehallens scen ramade in tillställningen på ett smakfullt sätt.

Inför en fullsatt Kristinehall bjöds det på idel hits samt upplysande prat mellan låtarna. Frågan är om legenderna, med rötterna i SUN-records i Memphis, själva kunnat prestera bättre? Jerry Lee Lewis är den enda legend som fortfarande är i livet. Elvis Presley avled 1977 och Roy Orbison 1988. Deras musik lever än, inte minst genom konserten med The Legends.

Spelningen var upplagd i kronologisk ordning med 1950-talet i första akten. Herrarna gestaltar legenderna på ett fantastiskt sätt, inte minst rösterna, som är otroligt lika. Låtar som bland andra M Rock Around The Clock, Bonny Bee, Great Balls of Fire, Only The Lonley, Down The Line, Blue Suede Shoes och Suspicios Minds.

Första aktens sista låt, Johhny B Goode skriven av Chuck Berry och framförd av alla tre, gav störst ovationer i den akten. I andra akten blev det 1960-tal till 1980-tal.

Johhny Duvert har en helt otrolig röst och Orbisonlåten Blue Bayou var en av topparna. Under de sista fem låtarna i Kristinehallen stod publiken upp hela tiden och klappade takten och sjöng. Till och med förste ishallsvaktmästare Bertil Hessel sjöng med och var mycket nöjd med konserten!

I doakören ingick Frida Atterfors från Gagnef med den äran. Ett kompetent komp med bas, trummor, gitarr och piano gav den fina rockstämningen en ytterligare dimension.

Kan vi hoppas på en The Legends repris nästa år med ytterligare legender som Buddy Holly och Chuck Berry?

Mikael Forslund