Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande insatser i solen

I ett strålande väder serverade Dalatravet Romme under gårdagseftermiddagen sina tävlingar.
Trots att det var en typisk mellandag blev det en hel del fina sportsliga prestationer.

Bäst lägger man på minnet den uppvisning som Highspeed Call signerade vid seger i den tredje V5-avdelningen. Utan att verka pressad knallade han 14,0/ 2140a.
– Ändå var han inte riktigt som bäst. Han hängde på en töm och var inte helt körbar, menade segerkusken Kaj Widell.
Det räckte ändå med råge att greja segern.
Bakom den här fina femåringen står Nicklas Pettersson, amatör med licens på Solvalla men med förflutet från Avesta.

V5-omgången såg på papperet ut att vara favoritbetonad men efter att favoriter som Flamm Jäntan och Lome Hero tackat för sig var blott 16 system kvar efter den sista avdelningen.
Den som satte käppar i hjulen var framförallt Tams Borgöl i den femte och sista avdelningen. Han utnyttjade nu galopp för megafavoriten Lome Hero och kunde själv via attack i spåren 1400 meter kvar ta sig till ledningen och seger.
– Han har haft en paus efter att ha haft en del problem med fräschören. Nu var han fin igen och då kunde han också visa hur bra han är, menade kusken Bengt L. Axelsson.
Vinnartiden på nioårige Tams Borgöl var så bra som 1.28,0/2640.

Kajsa Frick har snurr på materialet. Det såg vi i söndags på hemmabanan Rättvik – och nu var det dags igen. Segervapen denna gång var Västerbo Fantast som via spåren runt sista sväng slog sig fram till en imponerande seger i V5-3.
– Han har haft en del otur så det känns verkligen skönt att det äntligen stämde. Han är bra och det kan bli skoj framöver, menade Kajsa.
Som medgav att man framledes så smått sneglar på kriteriekval för den talangfulle 3-åringen.
Vi avslutar med dagens två höjdare:
Gladast under eftermiddagen var Erica Buskas Åhrlin som i den första V5-avdelningen lotsade in Trollglänta till en seger taxerad till hela 52 gånger insatsen.
Mest överlägsen var Rutbo Balderina som i dagens första lopp, tillsammans med Jorma Kontio, formligen flög ifrån konkurrenterna i slutkurvan och ohotad signerade andra raka segern. Fortsättning följer.

Lars Lindh