Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stråtenboborna: ”Vi måste kämpa vidare”

Falun
Byborna i Stråtenbo var rent akut de som drabbades hårdast av Spaxes konkurs.
Vad som skulle vara klart i november ser de inte slutet på än och hur stor förlusten blir vet inte byborna än.– Det är klart att vi inte är nöjda, men vi måste se framåt, säger Erik Fagerberg som nu leder projektet.
När konkursen var ett faktum krävde byborna 1,2 miljoner av konkursboet utan hopp om att få en krona.

– Vi hade ett avtal, avtalet hölls inte och då har man rätt att kräva skadestånd. Vi visste förstås att det var tämligen meningslöst men det var också ett sätt att gardera sig mot kommande krav från konkursförvaltaren, säger Fagerberg.
Konkursens underskott summerades till drygt 7,2 miljoner.
Största posten, krav på vite efter avtalsbrott,näst största; bybornas krav och sen har folk som jobbat åt konkursföretaget varierande krav.

Projektet i Stråtenbo hade vid konkursen redan stannat av ett par gånger då entreprenörer inte fått betalt för vad de utfört. Nu drivs det vidare i bybornas egen regi.

Hur mycket dyrare än beräknat som det kommer att bli är ännu inte överblickbart.
– Jag har en ungefärligt uppfattning, men jag vill inte säga något förrän jag vet bättre. Men visst kommer det att kosta, säger Erik Fagerberg.

Gubb Jan Stigson