Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strejken avblåst – 31 stycken krav gick igenom

Under söndagskvällen blåstes byggstrejken av och nu har Sveriges byggnadsindustrier och Byggnads kommit överens om ett nytt 13-månaders avtal.
Därmed har man fått ett avtal för ökad jämställdhet och mångfald.

TV: Så såg det ut första dagen av strejken

Det var i tisdags under förra veckan som strejken bröt ut på två orter i Dalarna där byggen i Falun och Mora berördes. 13 personer sattes i strejk i Falun.

– Vi har med det här avtalet fått en låglönesatsning, en arbetstidsförkortning vilket också gynnar jämställdheten, tydliga mandat för våra fackligt förtroendevalda och vi har fått höjda löner, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare.

LEDARKRÖNIKA: Fortsätt tjafsa, Byggnads!

I Falun blev bygget av Bovieran berört av strejken. Skanskas projektledare, Ulrika Göransson, säger att det handlade om fyra arbetsdagar som projektet nu blev försenat.

– Vi har en väldigt detaljerad tidplan och den blev så klart påverkad, säger Göransson.

GÖRAN GREIDER: Byggnads gjorde rätt!

13 man var delaktiga i strejken i Falun och detta medförde att de resterande entreprenörerna arbetade ikapp Skanskas försening i samband med strejken.

– De sista två dagarna var det stiltje på bygget även på de resterande entreprenörernas front. Jag törs dock inte säga i dagsläget hur mycket förseningen blir, men om det går som det ska så ska vi vara klara i slutet på november, säger Göransson.