Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Struligt i SM

Thomas Thunström slogs med klubbkompisen Robin Friberg om tredjeplats i SM-tävlingen i Östersund.
Men när Thunström kom i mål stod han där som slutsegrare.
– Det är inte så här man vill vinna, säger Ludvikaföraren.

Annons

Det blev en riktig cirkus efter att SM-tävlingen i Jämtland. Inför sista sträckan hade Jerker Axelsson, Trollhättan, en till synes betryggande ledning i värstingklassen för trimmade fyrhjulsdriva bilar.

Mats Jonsson, Forshaga, låg lika säkert på andra plats, men i sammandraget halkade Jonsson ner till sjätte plats och Axelsson till femte.

Ludvika MS Robin Friberg, med kartläsaren Stefan Gustavsson, ramlade ner till sjunde plats.

– Det här känns riktigt surt. Vi tre som låg på pallplats stannade och hjälpte en bil i en annan klass som snurrat. På grund av att vi gjorde det, tappade vi mycket tid och åkte neråt i resultatlistan.

– Vi tre i toppen blev straffade för att vi agerade sportsligt och flyttade på bilen, berättar Robin.

Thunström gick ut som fyra och jagade Friberg i kampen om tredjeplatsen.

– Det fanns ingen chans att ta ikapp de två första. Jag var inriktad på att slåss om den sista pallplatsen och så vinner man.

– Jag blev verkligen förvånad när jag kom i mål och fick höra att jag vunnit, konstaterar Thunström.

Enligt regelverket som finns har Thunström vunnit på ett korrekt sätt.

– Visst är det häftigt att vinna, men inte på de här premisserna, menar han.

– Det finns ett regelverk, men mycket ansvar hänger på tävlingsledaren. Han kunde ha strukit den här sträckan, säger Thunström som fick ta emot segerpokalen med blandade känslor.

– Jag känner sig som en bov och sånt här ska inte behöva hända, säger segraren till DT-sporten.

Sista ordet är nog inte sagt i denna struliga SM-deltävling och vi lär få återkomma i ärendet.

I JSM kom SMK Dalas Daniel Röjsel med kartläsaren Nicklas Edvardsson trea, för övrigt samma placering som i premiären i Sandviken helgen innan.

Röjsel ledde för övrigt efter fredagens långa specialsträcka, där han bara var 1,5 sekund bakom snabbaste ekipage bland seniorerna i trimmat 2wd i stora SM.

Efter lördagens första sträcka (SS2) behöll Daniel och Nicklas ledningen i JSM och inte bara det, man gick dessutom upp i topp tidsmässigt bland seniorerna.

Men när en stötdämpare gick sönder tappade Röjsel till tredje plats. Det var dock inte det enda strulet ekipaget råkade ut för, men man körde i alla fall till sig en pallplats.

– Vilken dag, vilken tävling och vilken dramatik. Mer otur och mer tur i oturen kan man nog inte ha. Det känns som en seger att komma i mål som trea i klassen trots alla problem.

– Jag och Nicklas har våra otroligt duktiga och envisa mekar att tacka för deras insats, utom dem hade det aldrig gått. Ingenting är omöjligt, bara olika svårt, säger Daniel i ett pressmeddelande från teamet.

I JSM-sammandraget ligger Röjsel på fjärde plats.