Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelseledamot är ny ägare

Annons

Krylbos omdiskuterade lägenheter i Dalstjärnan Bostäder AB är sålt.
Rivella heter de nya bolaget som har adress Krylbo.
Ägare är Sten Gunnar Eklöv från Malmö, som suttit i Dalstjärnans styrelse, och har åtagande i ett 17-tal olika bolagsstyrelser runt om i landet där de flesta handlar med fastigheter.

- Nu är det upp till bevis för honom att visa av vad avsikten med affären är. Att man säljer fastigheterna till någon som redan har intressen i Dalstjärnan sedan tidigare, skapar frågetecken kring motiven, menar Marcus Kjellin i Hyresgästföreningen i Borlänge.
Han ser inga direkta förutsättningar för det nya bolaget att göra några stora förändringar.
- Vi hade helst sett att det blev en helt ny ägare som haft en långvarig tradition av fastighetsägande och på så vis också haft tid att byggt upp ett kapital. För det kommer att krävas här.

Upprustning krävs


Bostäderna i Krylbo har nämligen stora underhållsbehov. Enligt Marcus Kjellin krävs det både omfattande renoveringar och kanske även rivningar. För det krävs pengar.
Rivella fastigheter AB är ett helt nybildat företag. 8 december bildades det och registrerades sista januari i år. Därmed finns inget bokslut att bedöma förutsättningarna utifrån.Förutom 67-årige Sten-Gunnar Eklöv är också 37-årige Sten Magnus Eklöv styrelseledamöter.

Fortsatt tvångsförvaltning


Vd händer med tvångsförvaltningen?
- Den upphör inte per automatik. Här måste de nya ägarna begära att tvångsförvaltningen hävs. Men så länge den blir kvar, kan de nya ägarna bara få tillgång till överskottet sedan löpande räkningar är betalda.
Utifrån den matematiken betonar Marcus Kjellin också att beståndet bara är uthyrt till hälften, medan driftsunderhållet gäller hela beståndet.
Så vad tror du?
- Vi får se efter ett år. Men jag ställer mig frågande till om Rivella har förutsättningarna att göra ett bra jobb i Krylbo.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se