Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i världscupen för Jenny och Matthias

Seger för Jenny Rissveds och andraplats för Matthias Wengelin.
Moutainbikeåkarna från Dalarna gjorde succé i världscupavslut- ningen i sprint i Norge.

Annons

Den 19-åriga Jenny Riss-veds, Falun, har haft en framgångsrik säsong, med bland annat EM-guld i sprint, men i VM i Sydafrika kraschade hon och försvann redan i kvalet.
– Jag var inte alls nöjd med VM och jag har känt mig dåligt motiverad de senaste veckorna. Den här tävlingen gick jag in med inställningen att bara få det överstökat, säger Rissveds, som var snabbast i kvalet i Norge och enkelt tog sig till final.

I finalen drog svenskan Alexandra Engen, nybliven världsmästarinna, i väg rejält från start och knäckte tidigt schweiziskan Kathrin Stirnemann, enda hotet mot Engens totalseger i sprintvärldscupen.
Engen slutade trea och tog hem sprintcupen, medan Rissveds vann loppet överlägset och säkrade tredjeplatsen i sprintcupen.
– Det här känns riktigt skönt efter det som hände i VM, men det var en riktigt tuff bana och mina ben kändes inte helt hundra, säger Rissveds efter säsongens andra världscupseger.

För Matthias Wengelin, Natén Säter, innebar andraplatsen karriärens första besök på en prispall i världscupen.
– Det känns hur kul som helst. När Jenny vann kände jag att jag måste göra ett bra resultat, men det var lite synd att jag inte kunde fixa en dubbelseger, säger Wengelin.
Han var snabbast i kvalet och vann alla heat fram till finalen.
Och imponerade i den avslutande utförskörningen där han säkrade segern i semifinalen och andraplatsen i finalen.
– De andra fegade lite utför och jag hittade en snabbare linje, säger Wengelin, som slutade femma i sprintcupen.

Rättvikstjejerna Kajsa Snihs och Angelica Edvardsson åkte in på 13:e respektive 16:e plats.

Thomas Lind/DT