Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succédebut i Dalkurd

Njogu Demba Nyrén hann aldrig visa vad han kan under några månader i Brage. För ett par veckor sedan flyttade han till Dalkurd och hans ­debut där blev en succé. Demba gjorde ett mål och passade fram till ett när Dalkurd besegrade ­Vasalund med 3–2 (2–1).

– Man kan tala om succé för Demba, säger Adil Kizil, Dalkurds sportchef.
Efter att Vasalund tagit ledningen redan efter fyra minuter klev Demba fram och kvitterade till 1–1 tjugo minuter senare. Strax före paus stod han sedan för framspelningen när Jesper Medén enkelt kunde göra mål och ge Dalkurd ledningen med 2–1. Assisterande tränaren Umut Koc är också nöjd med nyförvärvet.
– Och då skall man komma ihåg att han tränat med oss bara en vecka.

Efter paus tog Dalkurd över spelet helt och mittfältaren Eyasu Alemayehu ökade ledningen till 3–1 i mitten av halvleken.
– Sedan borde vi ha dödat matchen. Jag räknade till att vi hade fyra frilägen som sumpades, säger Umut Koc. Vi spelade otroligt bra då. Det mesta fungerade.
Men några fler mål blev det inte. I stället reducerade Vasalund till 3–2 på stopptid. Före sommaruppehållet hade Dalkurd tre tongivande spelare på skadelistan, Chidi Omeje, Brwa Nouri och Rebin Sulaka. Alla tre skulle vara med i truppen mot Vasalund, men så blev det inte. Chidi Omeje kom inte till spel.
– Det var en säkerhetsåtgärd. Han har tränat hela veckan, men skall på en ny läkarundersökning och vi väntar på svaret från den innan han får spela, förklarar Adil Kizil.

Två nya spelare var med i startelvan. Förutom Njogu Demba Nyrén var det innermittfältaren Sulayman Jobarteh som gjorde sin första match med Dalkurd. Under våren har han varit utlånad från AIK till en av Dalkurds seriemotståndare, Athletic United. Nu har lånet gått över till Dalkurd.
– Både Njogu och Jobarteh har smält in i gruppen mycket bra, säger Umut Koc. För den här matchen ger jag dem ett extra plus.
Då alla skadade spelare är tillbaka och laget fått två bra nyförvärv kan Dalkurd ställa in siktet på att ta kvalplatsen till Superettan.

Sven-Erik Karlsson