Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succémusikalen Twist fortsätter

– Aldrig i vår vildaste fantasi trodde vi att vi skulle få såna positiva reaktioner.
Det säger Jan-Erik ”Janken” Falkengren som producerar och medverkar i Twist – en 60-talsmusikal.

I Smedjebacken gavs fyra föreställningar innan Twist flyttade till Ludvika och Aveny för ytterligare två speltillfällen. Och precis som i Smedjebacken var det publika intresset stort i Ludvika.
– Vi spelade för två utsålda hus. Jag hörde att biljetterna tog slut och att flera som ville se den inte fick möjligheten, berättar Falkengren.

Gemensamt vid alla sex föreställningar var att publiken tackade ensemblen med stående ovationer.
– Det är tydligt att musikalen träffar rätt. Det är ju ett bra manus, bra låtar och bra medverkande, men det är ju ingen garanti för att folk ska komma och se den. Men det gjorde dom och det är vi mycket tacksamma för.

Tanken från början var att det bara skulle bli sex föreställningar. Men den översvallande responsen från publiken gjorde att de inblandade i musikalen bestämde sig för att satsa på fler framträdanden.
– Det har varit mycket jobb och just nu känns det skönt att bara landa. Men i slutet av februari eller i början av mars hoppas vi kunna komma tillbaka till Aveny. Sen har dom hört av sig från Borlänge och Avesta och vill ha dit oss och Falun finns också med i planerna.
Med andra ord ser Twist ut att leva vidare.

Falkengren berättar också att låtarna från musikalen ska spelas in på skiva och användas i marknadsföringen.

Frank Elfstedt/DT