Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succésagan Emmy Lou

Det har gått fort och bra för Enviken-bandet Emmy Lou and the Rythm Boys. Efter debutskivan för ett år sen har de gjort närmare 50 spelningar.

Nu kommer uppföljaren.
Från början hette bandet Little Andrew and the Rythm Boys, men när dåvarande sångaren slutade i bandet fick de kontakt med Emma Bojort Gustafsson från Bjursås, och det blev Emmy Lou and the Rythm boys.
– Det är ett och ett halv år sen nu. Jag åkte till Enviken för att provsjunga. De tyckte det lät bra så jag fick vara kvar, även fast jag aldrig sjungit rockabilly tidigare, säger Emma.

Efter Emmas intåg gick det fort. Redan efter ett halvår kom debutskivan ”Bye bye baby”, och under det gångna året har de gjort nära 50 spelningar, både i Sverige och i länder som Holland, Belgien och Norge.
– Det har flytit på bra, men vi bestämde oss för att gå ut hårt. Om man går in för det och kämpar så går det lätt, menar saxofonisten Tobias Knutes.

Hur är rockabillykulturen ute i Europa jämfört med Dalarna?
– I andra länder står publiken mer och tittar än dansar. Det är mer drag här hemma. I Sverige är de fullare.
Nya skivan heter ”Tag along” och är precis som debuten inspelad i Falun i samarbete med Johan Nordin, och släppt på Vintjärn Records.
På lördagskvällen blir det releaseparty på Tängergården i Enviken. Då spelar även bandets förra sångare Little Andrew, samt The Jetaways från Örebro.

Jonas Stentäpp