Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sugarplum Fairy tvingas ställa in


Sugarplum Fairy tvingas ställa in de planerade spelningarna med Mando Diao i Borlänge nästa helg.
Anledningen är trummisen Kristian Gidlunds sjukdom.

Två spelningar var planerade med Mando Diao och Sugarplum Fairy i Folkets park i Borlänge, den 30/8 och 31/8. Men Kristian Gidlunds cancer-sjukdom, som han bloggar öppet om i bloggen "I kroppen min", tvingar Sugarplum Fairy att ställa in.
– Det viktigaste för Kristian just nu och för alla i hans närhet, vilket inkluderar alla i Sugarplum Fairy, är att han får vara hemma med sin familj och lägga all sin energi och tid på att vila och sin hälsa. Eftersom vi aldrig skulle göra ett framträdande som Sugarplum Fairy utan Kristian måste vi därför ställa in konserterna i Borlänge. Vi och Kristian är jätteledsna att det blev så här, men dessvärre är omständigheterna sådana att vi inte har något val, hälsar Viktor Norén i Sugarplum Fairy i ett pressmeddelande.

Kristian gjorde ett inlägg i sin blogg under fredagen och skriver bland annat: "Fingrarna sjunker in i mitt ansikte när jag för dem över. Händerna når runt överarmarna. Skallen, så tydlig nu. Bröstkorgen har sjunkit in till en grop. Naveln buktar plötsligt utåt. Vågen viskar förskräckt 54 kilo. Benen domnar bort. Min kropp förändras. Förfaller."

Mando Diao kommer att genomföra spelningarna, och hälsar i ett pressmeddelande:
– Vi har tagit beslutet att genomföra spelningarna trots detta. Även om bandet inte kommer att stå på scenen med oss vill vi ändå att dessa två spelningar ska vara något vi gör tillsammans. Vi kommer därför att starta en stiftelse, med support från Kristian och Sugarplum Fairy, som ska främja unga skribenter. Bland människor som uttryckt intresse för att vara med i kommittén för denna finns bland annat Göran Greider, Per Bjurman och Johanna Nilsson.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se