Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Supergruppen” på hemmaplan

De har blivit kallade för supergrupp, med två medlemmar från Sugarplum Fairy och en från Mando Diao.
På Granny Goes Street gör Viktor & the Blood sin första dalaspelning.

Festival – Det är stort att göra första dalaspelningen, och det är lite punkigt att göra den i Falun, säger sångaren och gitarristen Viktor Norén och syftar på att alla tre kommer från borlängeband.
Bandet släppte självbetitlad debut-EP i april och har gjort några enstaka spelningar sen dess. Men framför allt har de jobbat i studion med en kommande skiva som ska släppas i januari. Soundet är, som Viktor har uttryckt det, så hård rock som möjligt utan att bli hårdrock.
– Livet är för kort för ballader. Nädå, vi har lugnare låtar också och vi har ju fortfarande vår popbakgrund, men det handlar om vilken kostym man klär låtarna i, och vi vill ha ett hårdare sound, säger Viktor och fortsätter:
– Vi fick faktiskt till precis det soundet vi ville ha, vilket är extremt ovanligt att man lyckas med.

Har ni känt av nån press med tanke på att ni kallats ”supergrupp”?
– Nej absolut inte. I Tyskland skrev ju tidningarna att vi var en supergrupp, vilket vi inte alls känner igen oss i. Vi känner oss som tre bra kompisar som har ett band.
I oktober släpps första singeln från kommande album, och spelningen på Granny Goes Street blir en av få den närmsta tiden. Främst satsar Viktor & The Blood på att turnéra på allvar i början av nästa år.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se