Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superstars butik fick två rutor krossade


Under natten mot lördag blev huvudentré till Tegera Arena utsatt för grov skadegörelse. Någon hade med sprayfärg skrivit skällsord direkt riktade mot supporterklubben Superstars. Även Superstars souvenirbutik på Norsgatan blev även den påhälsad av gärningsmannen.

"Hata Leksand", "Fuck Leksand" var bara några av de skällsord Tegera Arena blev nedklottrad med vid sin huvudentré under natten mot lördagen. Inte ens den rosa Dalahästen utanför entrén fick vara i fred som även den blev nedklottrad. Även souvenirshopen på Norsgatan fick utstå klotter. Men vilka det är tror man sig redan veta.
- Det är uppenbart att gärningsmannen, eller gärningsmännen, har någon form av anknytning till Brynäs, säger Torbjörn Olsson, ordförande i Leksand Superstars.

Larmet gick inte

På Superstars butik på Norsgatan har man noterat två kastade stenar. Endast det yttersta glaset till butiken gick sönder, därav det outlösta larmet.
- Det var en förbipasserande som såg de krossade rutorna på en morgonpromenad, så han ringde och berättade det för oss, fortsätter Olsson som under måndagen polisanmälde händelsen.

Misstänkta Brynässupportrar

Teorin om att det är en Brynäsgruppering som står bakom dåden förklarar man med de underskrifter som klottrats.
- Jag har svårt att tro att det är någon annan som vill lägga skulden på Brynäs. Man har klottrat "KK08". KK står för Kompis Kompaniet och är en radikal undergruppering i Gävle, men de har ingen anknytning till Brynäs övriga supportrar.

"Aldrig varit någon organiserad attack"

Enligt Olsson förekommer det en del ordväxling supportrar emellan, både under matcher och på bloggar.
- Det har förkommit någon incident under matcher och vad jag vet så har det byggt upp en irritation hos Kompis Kompaniet. Men det har aldrig varit någon organiserad attack som den här.

"Barnsligt och onödigt"

Olsson berättar att Superstars har goda kontakter med Brynäs supportrar och han hoppas att det ska komma fram genom dessa kontakter om vem som kan ligga bakom dådet.
- Det är en sak att det går hett till i diskussioner, men skadegörelse är både barnsligt och onödigt, säger Olsson.

CHRISTIAN LARSEN
0247-611 50
christian.larsen@daladem.se