Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Moffat, en av hyresgästerna

Annons

En stor del av Scanias före detta industrilokaler i Främby hallar står tomt. Just nu annonserar fastighetsägaren ut 3 500 kvadrat på Blocket.
- Hela området kan bli ett nytt Dalregemente, säger Susanne Moffat en av de nuvarande hyresgästerna.

Susanne Moffat har en hemservicefirma som växt ur sina lokaler vid Magasinet vid järnvägsstationen. Företaget är en av hyresgästerna i före detta huvudkontoret, områdets vackraste byggnad. Hon hyr hela nedre plan och kommer att behöver mer, säger hon och tackar de så kallade Rutavdragen för företagets framgångar.
Hon välkomnar också att fastighetsägaren annonserar efter nya hyresgäster i de tomma industrilokalerna. På bilden på Blocket är det byggnaden där Zakrisdalsverken höll till som visas. Men det är bara en liten del av hela den tomma ytan, berättar John Lindholm på ERA CB Commercial Partners som bjuder ut lokalerna för ägarens räkning.

Totalt 25 000 kvadrat

- Möller Partner är fastighetsägare och av totalt runt 25 000 kvadrat är det bara cirka 10 000 kvadrat som är uthyrt.
Det finns många tänkbara användningsområden, säger han. Annonsen beskriver ”stor och öppen industrilokal med två portar, takhöjd med sju meter och ett kontor på 200 kvadrat med plats för 10-15 personer fördelat på fem rum.”
- Perfekt för alla typer av industriverksamhet som handel, lager med mera.
Inget pris är utsatt i annonsen.
- Det ligger kring 250-350 kronor kvadraten men det beror mycket hur hyresgästen vill ha det med mellanväggar och liknande och hur mycket hyresgästen vill göra själv.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se