Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Moffat om sin städfirma

- Hade Rut-avdraget upphört hade vi tvingats varsla ett 40-tal. Nu har vi anställt 14 nya enbart efter valet och fram till jul kommer vi att anställa ett 20-tal till, berättar Susanne Moffat, regionchef för hemserviceföretaget Home Maid.

I måndags uppvaktade tre riksdagsledamöter på dalabänken Kenneth Johansson (C), Ulf Berg (M) och Ann-Britt Åsebol (M) städföretaget med tårta.
- Home Maid är ett bra exempel på vad Rut-avdraget kan få för effekter och vi har följt företages positiva utveckling noga, säger Kenneth Johansson.
Eftersom den röd-gröna alliansen ville avskaffa Rut-avdraget vågade inte Susanne Moffat anställa någon innan valet var avgjort.
Företaget som ingår i en koncern med samma namn bildades 1997.
- I dag är våra kunder allt från pensionärer i Falu kommuns hemtjänst där man tillämpar ett fritt val till barnfamiljer och andra. Men det är flest familjer med barn. Och det är inte flest höginkomsttagare. Vi har gjort enkäter där vi frågat om inkomst, berättar Susanne Moffat.

Hon berättar också att av företagets 60-tal anställda är de allra flesta personer som kommit tillbaka i jobb efter att ha varit arbetslösa. En del har återvänt från sjukskrivning.
- Man har chans att pröva sig fram under praktikperioden och trappa upp arbetstiden efter hand. Vi har en väldigt flexibel organisation. Ett exempel är en av våra anställda som är pensionär och har valt att arbeta två dagar i veckan.
- Det här jobbet har blivit en språngbräda för många att komma tillbaka till arbetslivet, säger Ida Sterner, en av de anställda som numera arbetar med administration.
Företaget har cirka 350 kunder i Falun, Borlänge och Ludvika i dag.
- Det blev en skjuts när reglerna ändrades och vi gör avdraget direkt. Kunderna slipper ligga ute med pengar, berättar Susanne Moffat som pekar på en trygghet för kunderna med kollektivavtal och försäkringar.
Företaget har växt ur lokalerna bredvid Magasinet vid järnvägsstationen och är på väg att flytta till Främby Hallar.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se