Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar angående blodgivning

Svar till Fördold baksida av blodgivning

Jag uppfattar att syftet med insändaren är att människor ska fortsätta att vara blodgivare, och ge uppmärksamhet till att RLS sjukdom kan uppstå som följd av blodgivning. Det viktiga är att de som ger blod får kontroll på järnferritinet med jämna mellanrum.

Det borde vara obligatoriska tester. Tanken är att förebygga sjukdom ex. som mammografi förebygger bröstcancer.

Försäkringskassans handläggning av detta ärende tycks märklig, och kanske FK-byråkraterna har svårt att rätta till handläggnings fel p.g.a. prestige?! Många människor har fått lida för felaktiga bedömningar av FK. I detta samhälle verkar få människor få vara långtidssjuka. Det är arbetslinjen som gäller till varje pris. Tyvärr blir oskyldiga människor offer för denna människosyn där sjuka tolkas som fuskare.

När det gäller sjukdomen Restless legs, så påverkas ofta sömnen i hög grad. Det vet väl alla, och även ansvariga på FK hur viktig sömnen är. Med en konstant sömnbrist fungerar ingen. Det är en skam att vederbörande som skrivit insändaren inte har fått upprättelse!

Ett sånt samhälle vill inte jag ha där inga svaga människor får finnas utan alla ska vara starka och arbetsföra. För ett sådant samhälle finns inte. Idag är det alltmer stress, nedskärningar och ohälsa som blir resultatet. Sjuka måste få den hjälp de behöver för att förbli värdiga samhällsmedborgare. Av rätt bemötande blir vi alla starka och en resurs för samhället.

Vem som helst av oss kan drabbas av sjukdom!

Försäkringskassan och Förvaltningsdomstolen har så byråkratiska regler där alla mer eller mindre dras över en kam och det blir inhumana beslut. Det måste finnas utrymme för flexibilitet där det tas hänsyn till den enskilde individen.

Ett tryggt samhälle för alla! 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel