Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartenbrandt avled i brand - Lasse har lämnat oss skriver frun Lena

/

Hon skriver också på sin blogg att det är det värsta dagen i hennes liv.
Lars Carlander som han heter var mer känd under namnet Lars-Inge Svartenbrandt. Han omkom i en lägenhetsbrand i centrala Kopparberg i Örebro län på fredagen.

Annons

Den kände återfallsförbrytaren Lars-Inge Svartenbrandt, numera Lars Carlander, är skriven i den lägenhet där det brann. Det bekräftas av folkbokföringsuppgifter samt av boende i huset för TT.

Polisen i Örebro bekräftar att det var lägenhetsinnehavaren som dog i branden. Man identifierade snabbt vem person var som fanns i lägenheten. Men innan bekräftelsen kom på polisens hemsida hade myndigheten först informerat anhöriga.

Lars Carlanders fru skriver på sin blogg:

"För mig är det den värsta dagen i mitt liv!!!! jag kan inte beskriva i ord om denna hemska dag!!!"

Hon skriver vidare att hon är i chock och inte orkar prata om det som hänt.

Polisen fick larm om ett bråk i lägenheten vid 17-tiden men när de kom till platsen upptäcktes branden.

En kvinna med lättare rökskador kunde räddas ur lägenheten av räddningstjänsten. När rökdykare gick in hittade de också en död person.

Kvinnan i lägenheten är den som har larmat polis och räddningstjänst och kvinnan hjälptes ut ur lägenheten från tredje våningen med hjälp av räddningstjänsten stegbil. Det ska enligt uppgifter ha varit Lars Carlanders fru Lena, enligt en granne som uttalat sig till Aftonbladet.

Initialt fanns det uppgifter om att det fanns bensin i lägenheten och polisen rubricerar ärendet som mordbrand. Polisen har spärrat av lägenheten. Ingen person är i nuläget uppsatt som misstänkt.

– Polisens tekniker kommer under lördagen att genomföra en undersökning i läggenheten, säger Dan Sööder, inre befäl vid Örebro polisen.

Lena som sörjer sin make skriver som avslutning på sin blogg:

"Älskar den mannen, fy fan jag förstår ingenting. Älskar dig djupt i mitt hjärta för tid och evighet. Ses snart igen på andra sidan."

Annons