Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartsjuk kvinna dömd för mordförsök

En kvinna hemmahörande i Hedemora kommun har dömts till fängelse i ett år och sex månader. Det efter att ha knivskurit sin sambo efter ett svartsjukedrama.
Kvinnan är i 30-årsåldern och är tidigare känd av polisen i flertalet ärenden. Den 9 april åtalades hon tillsammans med en medbrottsling för snatteri då de stulit varor på Lidl till ett värde av 341 kronor. I samma stämningsansökan står de även åtalade för stöld efter att de stulit två strykjärn i en järnhandel i Hedemora den 24 februari.
Dagarna mellan snatteriet och stölden åtalades den fängelsedömda kvinnan för grov misshandel samt olaga hot.
Det var den 10 februari som kvinnan hotade sin sambo genom att hålla en kniv mot hans hals. Hon ska ha frågat sin sambo om hon skulle döda honom. Därefter knivskar hon sin sambo vilket resulterade i ett tio centimeter långt skärsår. Den grova misshandeln ska ha skett efter att kvinnan blivit svartsjuk på mannen och en annan kvinna.
Den 7 december i fjol åtalades den 30-åriga kvinnan för försök till mord alternativt grov misshandel. Kvinnan knivhögg en man i bröstet på en adress i centrala Hedemora. Mannen hann dock värja sig mot hugget och krängde med kroppen. På så sätt fick mannen ett fem centimeter djupt knivsår i armen. Kvinnan förnekade då brott men fyra vittnesförhör styrkte målsägandens version; att kvinnan avsiktligt knivhuggit mannen.
I samma ärende stod kvinnan åtalad för en misshandel av en annan kvinna som inträffade i Hedemora den 6 juli i fjol. Kvinnan förnekade det brottet.
Den 30-åriga kvinnan förekommer under två avsnitt i belastningsregistret med början år 2007. Den 12 februari 2007 dömdes hon vid Svea hovrätt för misshandel i två fall, mened och hot mot tjänsteman i två fall, varpå hon dömdes till fängelse i sex månader. Tiden för hennes villkorliga frigivning utgick i oktober 2011.
Domen i de fyra fallen avkunnades den 19 februari. Kvinnan dömdes till fängelse i ett år och sex månader. Åtalet angående försök till mord den 13 oktober 2012 ogillades av Falu tingsrätt. Kvinnan hålls nu kvar i häkte tills det att fängelsestraffet verkställs.

Christian Larsen
christian.larsen@daladem.se