Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svelander flyger mot segern

Johan Svelander, SMK Dala Falun, flög mot seger när svealandscupen i rallycross fortsatte i Strängnäs i helgen.

Årets tredje deltävling i cupen avgjordes under lördagen.

Johan Svelander blev tvåa respektive sexa i kvalet i 2400-klassen, vilket innebar att han var femma och sista ordniarie förare in i A-finalen.

Här blev det seger för Svealander, som närmast efter sig i mål hade Daniel Gillberg, Arboga, och Niclas Norström, Hammaren.

I B-finalen styrde Andreas Israelsson, Vansbro, in på andra plats.

På söndagen kördes den fjärde deltävlingen – av totalt sex i år. Nu tog sig Johan Svelander till B-final och slutade här tvåa.

– En bra helg för min del. Jag hade högt tempo båda dagarna, men det är många gånger tillfälligheter som avgör om man kör A- eller B-final, sammanfattade Johan Svealander.

I C-finalen tog Stig Björkman, Borlänge, andra plats före trean Jonas Johansson, Svärdsjö, och fyran Michael Jons, Siljan.

Daniel Gillberg vann nu A-finalen före Niclas Norström.

Totalt i svealandscupen leder Johan Svelander på 70 poäng, ett mer än pseudonymen Gummse från Nyköping. Jonas Johansson håller sjätte plats.

I 2150-klassen slutade Niklas Blidberg, Ludvika, fyra i C-finalen i lördags.

Svealandscupen avslutas i Västerås helgen 14-15 september.

Kurt Eliasson