Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskt rekord när SM i kettlebells avgjordes i Falun

Under lördagen avgjordes SM i kettlebells i Falun. Det var jerk, snatch och det sammanlagda resultatet av de två, biathlon, som stod på schemat.

Ett 40-tal lyftare från Piteå i norr till Skara i söder hade samlats i Lugnets A-hall.

Då svensk kettlebellyftning ligger i det övre skiktet, kvalitetsmässigt i världen, så blev det många bra resultat och flera svenska rekord.

De bästa resultaten stod damerna för.

Birgitta Frisell från Duderö var bara 3 poäng från världsrekordet i biathlon med 124 jerks/2x16 kg och 226 snatch med 16 kg. Från samma klubb gjorde Marie Garbell ett världsresultat med 179 reps i snatch.

Falubördiga Tiffany Bettembourg, tävlandes för Linköping, gjorde 115 jerks med 2x20 kg och vann sin klass överlägset. Hon har också världsrekordet i samma gren med 2x16 kg och 154 reps.

Fysiocenter Kettlebell Club, som var arrangerande klubb hade också ett antal deltagare.

Bland de som lyckades bäst kan nämnas Ellinor Westling som slog nytt personligt rekord och tog silver i snatch med 205 reps i veteranklassen. Niklas Nylund slog till med två nya personliga rekord med guld i snatch, 115 reps med 24 kg, och silver i biathlon där också 99 jerks med 2x24 kg ingick.

Per Olhans, som var ansvarig arrangör för evenemanget, gjorde ett snatchset med 32 kg och fick ihop 120 reps, vilket är svenskt rekord oavsett klass.

Alla set utfördes i 10 minuter.

Nästa stora tävling är EM i maraton där man tävlar i 30 och 60 minuter. Det går på Irland i slutet av maj och Sverige representeras av bl. a. Henric Lennmark-Appelbom, Ellinor Westling och Per Olhans från Falun.

Insänt material