Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige närmar sig krig genom medlemskap i Nato!

Politikerna för oss bakvägen in i krigsmaskinen NATO. Med hjälp av propaganda mot Ryssland och polarisering försöker de skrämma oss. Vapenlobbyn har alltför stor makt över politiker och journalister. Våra stora medier, inklusive SVT, är styrda.

Demokrati kräver pålästa och engagerade medborgare. På YouTube finns ett tal av Maj Britt Theorin, "Alliansfrihet ut – Nato in".

Det är inspelat under Nordiska fredssamtal i Degerfors 14-16/8. Lyssna!

Det handlar inte om partipolitik utan om liv eller död. Med Värdlandsavtalet, som är ett steg närmare Nato, blir vi en kärnvapenmakt.

Alliansfriheten har servat oss väl och vi har lyckats bevara freden i vårt land i 200 år. Genom att vara alliansfria har vi kunna medla och delta i fredsbevarande arbete.

Som medlemmar i Nato väljer vi sida, och vid en konflikt mellan USA och Ryssland hamnar vi i skottlinjen.

Värdlandsavtalet skall upp i riksdagen under 2016, så vi måste snabbt bilda opinion för ett NEJ.

Juristerna håller redan nu på att anpassa våra lagar till avtalet. När Sovjetunionen föll och Warszawapakten upplöstes, lovade Nato att inte avancera österut.

Trots detta har Nato omringat Ryssland med flera hundra baser. Ändå går propagandan ut på att det är Ryssland som är aggressivt.

Ett kärnvapenkrig mellan stormakterna skulle innebära slutet för mänskligheten.

Tänk på dina barn och barnbarn och engagera dig i fredsrörelsen. Gå in på Aktionsgruppen Nej till Nato och skriv på för ett NEJ till såväl Värdlandsavtal som Natoplattform

Britt Sandblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare