Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges playoff­matcher på bioduken

Sverige ställs mot Portugal i playoff till fotbolls-VM. Då visar Folkets Hus i Säter matcherna på bioduken.
– Vi vill fylla Folkan med fans, säger Peter Törnblom.

Säters Folkets Hus satsar på livesändningar och visar både opera, teater och balett. Dessutom visas Leksands samtliga matcher i SHL den här säsongen och när Sverige mötte Österrike i en VM-kvalmatch häromveckan tog Folkan även steget in i fotbollsvärlden.

Och där har föreståndaren Peter Törnblom och de övriga på Folkets Hus tänkt stanna ett tag. Det står nu klart att Sveriges båda matcher mot Portugal i playoff till sommarens fotbolls-VM i Brasilien kommer att visas i biosalongen.
– Vi kommer att visa båda matcherna, även om en av dem kommer att sändas på fyran. Vi hade ju tänkt visa den sista kvalmatchen mot Tyskland, men den blev ju betydelselös efter Sveriges seger mot Österrike, säger Peter Törnblom.
Matcherna spelas fredagen den 15 november och tisdagen den 19 november.
– De krockar inte med något annat, ingen Leksandsmatch eller så. Nu vill vi fylla Folkan med svenska fans. Och om Sverige skulle ta sig till fotbolls-VM i sommar så vill vi givetvis visa Sveriges matcher där. Då kommer nog matcherna att spelas mitt i natten och det skulle bli häftigt att visa dem, tycker Peter Törnblom.

Han hade hoppats på 100 besökare vid Österrikematchen, men besöksantalet stannade vid 60 personer.
– Det var lite synd, jag hoppas att det kommer fler nu. Jag tror att folk tycker att det är roligare att komma hit och se matchen tillsammans med andra i stället för att sitta själv hemma och titta. Vi gör detta i samarbete med Säters IF Fotboll, säger Peter Törnblom.

Pär Sönnert/DT