Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syftet - Att bevaka Bilderberggruppens årliga konferens


RÄTTVIK Bosse Jonsson från Rättvik åkte under söndagen med kompassen inriktad på S:t Moritz i Schweiz. 200 mil enkel resa i bil för att dokumentera Bilderberggruppens årliga konferens.
- Det rapporteras aldrig i vanlig media vad som pågår under mötena, vilka som är där eller vad som diskuteras. Jag åker ner för att agera, istället för att vara en tangentbordskrigare, säger Bosse Jonsson.

Bosse Jonsson startade sin blogg i och med svininfluensans utbrytning. Där diskuterade han farligheten med vaccinet. Intresset växte och alltmer ämnen kom på tal. Till exempel Bilderbergergruppen.
- Ingen vet egentligen vad detta innebär därför att det aldrig rapporteras någonting om det. Jag och en vän åker ner med kamera och videokamera för att dokumentera vilka som befinner sig på mötet och ska försöka få intervjuer, berättar Bosse.

Enligt uppgift befinner sig endast "alternativ media" samt ett par större utländska nyhetstidningar på plats årligen. Mötena äger alltid rum i Europa eller Nordamerika.
- Mötena pågår alltid på femstjärniga hotell och har en massiv säkerhetsbevakning runt konferensen. Om man påstår att det inte är hemligt, varför denna säkerhetsbevakning? frågar sig Bosse och drar en parallell.
- Om 150 Hollywoodstjärnor skulle låsa in sig på ett hotell i fem dagar, då skulle media garanterat befinna sig på plats och stångas för intervjuer och bra bilder.

Det är toppen av makten som samlas och har så gjort sedan starten 1954. Det är bland annat politiker, jurister, mediamoguler och kungligheter som medverkar i konferenserna som pågår bakom stängda dörrar och beväpnade vakter.
- De som deltar beläggs med munkavle och deltagarna har samma svar när de väl får en fråga. De pratar inte om vad som diskuterats eller vilka som varit med, säger Bosse.
- Den viktigaste orsaken att vi åker ner är just att dom folkvalda politikerna gör sig potentiellt skyldig till lagbrottet "Trolöshet vid förhandling med främmande makt" som är en form av diplomatiskt landsförräderi enligt svensk lag.

Boken "De sanna historien om Bilderberggruppen", skriven av den spanska journalisten Daniel Estulin, innehåller en rad hemliga dokument sedan starten 1954. Där finns även en lista på de svenska politiker och andra makthavare som medverkat genom åren.
- Informationen har han bland annat fått av de anställda på hotellen där mötena tog plats, och den är en väckarklocka minst sagt. Det är en bra uppslagsbok.

Under tio dagar kommer Bosse befinna sig i S:t Moritz och han har för avsikt att bland annat göra en intervju med Estulin.
- Oavsett vilket hotell Bilderberggruppen kommer att vara på så kommer vi att hitta dem. Mitt syfte är att exponera deltagarna. Bilderberggruppen är som en elitklubb som vill verka mindre inflytelserika än vad de egentligen är, säger Bosse.

Han åker ner till S:t Moritz på vinst och förlust och har även för avsikt att göra en dokumentär av mötet.
- Jag kallar det för medborgarjournalistik. Jag vill agera och sprida informationen vidare och att granska dessa toppar. Söker man på "Bilderberggruppen" inom olika svenska medier så har 85 procent inte en enda sökträff. Det är skrämmande, säger Bosse.

CHRISTIAN LARSEN
christian.larsen@daladem.se