Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacksamma pensionärer på sillunch

/
  • Pensionärer från bland annat Lyssfallet och Källegården blev i onsdags bjudna på en väl uppskattad lunch.
  • Karin Jansson tyckte sillen var fantastiskt god och var ännu mer tacksam över tillställningen i sig.
  • Wanja Kohlström njuter av maten som bjuds: glödstekt sill, potatis, sås, bröd och sedan kaffe med kaka.
  • Inga Murmäster, Eva Pers och Helen Hedlund har tillsammans jobbat ideellt för att få ihop lunchen.
  • 150 pensionärer blev bjudna och gården var full.
  • Eivor Eriksson satt tillsammans med Åsa Risveden och sjöng med till musiken innan maten kom.
  • Monica Westberg skrev med en gång på listan efter att ha blivit inbjuden till Svärdsjö Gammelgård.

På Svärdsjö Gammelgård radades det i onsdags upp med fjorton bord för överlyckliga pensionärer.
150 personer från ålderdomshem och hemtjänst i Svärdsjö blev bjudna på sillunchen.

Annons

Med hjälp av flera sponsorer som Svärdsjö Hembygdsförening, Bröderna Bengtsson och Bomans delikatesser kunde man i onsdags bjuda på en sillunch mer likt en fest. Ett stort tält har slagits upp på Gammelgården och mat fanns i mängder. Pensionärerna kunde äta sig mätta och sedan ännu mer, samtidigt som livemusik spelades i bakgrunden.

– Vi ville anordna en utflykt så att alla kunde få komma ut och göra något. Så blev det att vi bjöd in alla pensionärer i Svärdsjö, säger Eva Pers som jobbar på Lyssfallet.

Hon hörde av sig till Inga Murmäster, på Svärdsjö Hembygdsförening, som absolut älskade idén och tillsammans med ungefär tio andra volontärer gjorde de denna festliga lunch möjlig för Svärdsjös pensionärer.

Det var tio år sedan som det gjordes något liknande, då bjöds de äldre på kaffe. Onsdagens tillställning blev till med inspiration från det tidigare mötet, men i år slog man på större.

– Alla har trott att det här skulle vara så svårt att anordna. Men det har inte alls varit svårt, det har snarare varit en tävling mellan sponsorer som har velat vara med och göra det här möjligt. Vi tycker det är så roligt att ni alla är här, säger Inga Murmäster i sitt välkomsttal.

Och visst hade de en oerhört tacksam publik.

– Jag blir så glad när jag sitter här och ser att så många från ålderdomshemmen är här. De brukar bli bortglömda, säger Monica Westberg som var en av de första som skrev på listan för att bekräfta att hon skulle komma.

Wanja Kohlström sitter ivrigt och väntar på att få börja äta. Hon serverar sig själv med sås till den glödstekta sillen och potatisen.

– Det här är toppen! All personal som ställer upp är så duktiga, det är ju mycket som ska ordnas. Jag bara hänger med. Så slipper jag laga mat också.

– Åh det är jättebra det här. Kunde inte ha gjorts bättre. Jag är så tacksam, det här har de ordnat bra, säger Karin Jansson som bor på ålderdomshemmet Källegården.

En gratis lunch värd allt besvär, så vill den ideella personalen beskriva dagen. Och frågan är om inte de har varit ännu nöjdare över tillställningen än gästerna.

– Det här är det mest tacksamma man kan göra, säger Inga Murmäster.