Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taffligt hot gör rån till snatteri

Han snattade varor i butiken, smet ut och han hotade den som ertappade honom. Så långt är vad som hände att betrakta som ett rån, konstaterar Falu tingsrätt. Nu kom hotet när den 26-årige snattaren redan var övermannad av förföljaren varför hotet bedömds "vara utan reell innebörd" varför 26-åringen bara fälls för snatteri.

Annons

Det betyder sannolikt att 26-åringen slipper ytterligare ett antal månader i fängelse till de sex han döms till för snatteriet plus stöld, olaga hot, narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Sedan han greps har han dessutom börjat avtjäna två straff om två respektive en månads fängelse för tidigare brott. Det senare sedan tingsrätten undanröjt en skyddstillsyn med behandlingsplan för en serie brott under fjolåret.

Rånet som blev ett snatteri drabbade Ö&B i Falun 5 maj. 26-åringen försökte då smita ut med varor värda 722 kronor. När han ertappades gav han först upp, försökte ge sken av att vara beväpnad, försökte fly en gång till och hotade slutligen med MC-gäng sedan han väl blivit nerdragen och övermannad.

Han fälls för ytterligare ett snatteri mot Dollarstore i Borlänge 27 maj, för narkotikabrott i samband med det, för snatteri hos Ica Supermarket vid Östra Hamngatan i Falun 20 augusti och för stöld hos Rusta i Borlänge 26 augusti.
26-åringen är mycket aktiv som kriminell och har flera gånger misskött vårddomar. Han är flera gånger dömd för rånbrott.
Snatteri har visserligen fängelse i straffskalan, men det utdöms nästan aldrig. För rån är däremot minimistraffet ett års fängelse.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se