Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamt KAIS Mora hemma

En jämn men kanske inte alltid så välspelad innebandymatch bjöd KAIS Mora och Täby på under söndagen. Efter Täbys sena kvittering slutade matchen 4-4.

– Det är alldeles för många spelare som inte visar vad de kan idag, säger KAIS-tränaren Peter Wallin.

Täby dominerade spelet i den första perioden. Hemmalagets målvakt Jonas Matsson gjorde några svettiga räddningar innan han tvingades kapitulera med knappt fem minuter kvar av perioden.

– Första perioden är katastrofal för vår del. Jag hade ett rejält snack med grabbarna i periodpausen, konstaterade Wallin.

KAIS poängkung Bobby Edberg fixade kvitteringen i powerplay. Han bröt in från kanten och la upp bollen läckert i nättaket. Med matchens kanon såg Daniel Simons-Pettersson till att Mora tog ledningen. Innan pausvilan hade Täby kvitterat efter ett fint powerplay-mål.

– Första tio i andra är riktigt bra. Då är det full fart, vi sätter fart på bollen och spelar enklare. Tyvärr avslutar vi som i den första med mycket oprovocerade misstag, säger Peter.

Båda lagen inledde den sista perioden avvaktande. Efter att Eric Westlund gett hemmalaget ledningen med en snygg volley blev det full fart. Täby kvitterade omgående men drygt halv vägs in i sista visade Bobby Edberg återigen sitt målsinne. Nu bröt han in och satte satte bollen i det bortre krysset. I slutskedet av ordinarie matchtid fick Täbys Hampus Hjelm-Eckerwall stå omarkerad framför mål och slå in 4-4. Förlängningen slutade mållös.

– Vi bränner alldeles för många lägen i sista och vi behöver fler som kliver fram och trycker dit bollarna. Vi har möjlighet att stänga matchen när vi leder med 4-3 men idag hade vi inte förmågan, avslutar en mycket besviken Peter Wallin.

Målen: 0-1 Oliver Fredrik Wilkinsson, 1-1 Bobby Edberg (pp), 2-1 Daniel Simons-Pettersson, 2-2 Lukas Samuelsson (pp), 3-2 Eric Westlund, 3-3 Lukas Samuelsson, 4-3 Bobby Edberg, 4-4 Hampus Hjelm-Eckerwall (pp)

Utvisningar: KAIS 1x2, Täby 3x2

Domare: Anders Fredriksson, Mårten Hanold

Publik: 236

Ola Mopers