Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Tar upp det så fort som möjligt”

Socialnämnden är kritisk mot hur Säterbostäder sköter underhållet av de fastigheter som nämnden hyr. Nu svarar Lennart Eriksson, Säterbostäders vd, på kritiken.

I torsdagens tidning framförde socialnämnden kritik mot hur underhållet av fastigheter som nämnden hyr av Säterbostäder sköts. Nämnden har lämnat en skrivelse om detta till Säterbostäder och till kommunstyrelsen.

– Lokalerna är ett ansikte utåt, mot de anhöriga som kommer och hälsar på. Därför är det viktigt att det är en välkomnande miljö, både inomhus och utomhus. Vi har påpekat problemen med underhållet flera gånger tidigare, sade socialchefen Marianne Trana.

Nu svarar Lennart Eriksson på kritiken.

– Socialnämnden har markerat att den inte är nöjd med underhållet i och vid servicehusen. Vi ska ta upp frågan så fort som möjligt. Det finns en grupp bestående av företrädare från servicehusen och de som ansvarar för underhållet och driften. Gruppen träffas regelbundet och vi kommer att lyfta frågan dit, säger Lennart Eriksson.

Pär Sönnert
par.sonnert@dt.se