Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tårarna efter slutsignalen

Drömmen om Superettan gick om intet, och i Dalkurds omklädningsrum efter förlusten mot Värnamo var stämningen minst sagt låg.
– Det kommer nog att krävas många psykologträffar för att ta sig igenom det här, sa Peshraw Azizi.

Efter en väl genomförd säsong, där Dalkurd radat upp seger efter seger var Värnamo det enda som stod emellan dem och avancemang till Superettan. Men smålänningarna är bra på att klamra sig fast i serien, och överlevde sitt tredje raka kval.

Efter segern i första mötet hade Dalkurd ett bra utgångsläge, men starten blev otroligt tuff i lördags efter att Värnamos Alhaji Kamara gjort två mål inom loppet av några minuter.
Det slutade med förlust med 5–1, och det var med tårar och hängande huvuden som Dalkurds spelare tog sig till omklädningsrummet på Finnvedsvallen.
Mittbacken Peshraw Azizi, som förlorade två dueller med Kamara, tog förlusten särskilt hårt:
– Det känns som om jag har svikit laget. Jag var inte bra vid de två första målen och det var just starten som förstörde dagen för oss. Det kommer att krävas många psykologträffar för att ta sig igenom det här.

Tränare Robert Mambo Mumba sörjde med sitt lag:
– Att se mina pojkar fälla tårar är ett av de sorgligaste ögonblicken i min fotbollskarriär.
Sportchef Adil Kizil, som i vanlig ordning var på plats, kände likadant:
– Det är otroligt tungt att se. Det är många som sitter och gråter i omklädningsrummet... och ändå har de gjort det så fantastiskt. Gjort allt de kunde!

Stefan Ericson/DT