Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tarschys - regeringens utredare om Quick
Quickfallet togs upp i SVT-programmet Veckans brott, på tisdagskvällen. Justitiemininster Beatrice Ask (M) berättade att kommissionen får till uppgift dels att beskriva vad som har hänt, dels komma med förslag på förändringar.
 
Några grundläggande strukturella problem utgår inte Ask från att det finns i hur svenska brottsmålsprocesser fungerar, men anserändå  att en kommission ändå måste tillsättas.
– Det är väl alldeles uppenbart att det inte får bli så illa att en människa döms för åtta mord och sedan frias från alla. Någonstans är det fel och då måste vi granska var detta har gått fel, säger Ask till TT.

Med i studion till Veckans brott satt polisprofessor Leif GW Persson, författaren Dan Josefsson och förre justitiekanslern Göran Lambertz.
Lambertz friade 2006 åklagare och polis från att ha gjort några fel under rättsprocessen.
Det blev en hetsig debatt mellan Persson och Josefsson mot Lambertz – man hävdade sinsemellan att meningsmotståndaren ljög.

Sture Bergwall, tidigare Quick, fanns i studion men gick strax innan Göran Lambertz kom. Bergwall vägrade träffa Lambertz. Denne, som numera är domare i Högsta domstolen, välkomnar varmt en utredning.
– Det behövs verkligen och det som är bra med det här är att det finns en sanning, det finns en verklighet.