Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tätt försvarsspel när Borlänge vann

Efter två förluster i rad i matcher där försvarsspelet inte fungerat hittade Borlänge ett tätare spel när Katrineholm Värmbol gästade Tunet.Efter en tät första halvlek med 1–0-ledning för Borlänge blev det något öppnare i andra halvlek, men till slut kunde Borlänge vinna rättvist med 4–2.

Borlänge fick en dröm-öppning när lagkaptenen Patrik Allansson-Roos blev frispelad av Erik Stoor och ensam med målvakten vispade han in 1–0-målet.
Borlänge hade sedan ett stort spelövertag, men Katrineholms försvar var svårforcerat. Lika tätt var Borlänges försvarsspel, men en gång fick gästerna ett friläge, som dock sumpades.
– Katrineholm var jättetätt matchen igenom därför fick vi dålig utdelning trots ett stort bollinnehav i första halvlek, säger Patrik Allansson-Roos

Andra halvlek såg likadan ut till en början, men efter 58 minuter kunde Katrineholm kvittera.
Då vaknade hemmaspelarna, framför allt Erik Stoor som efter ett snyggt anfall kunde göra 2–1. Knappt två minuter senare fick Erik Stoor nästa chans och ökade till 3–1.
– Det blev lite öppnare i Katrineholms försvar under slutet av matchen, speciellt efter 3–1-målet, påpekar Patrik Allansson-Roos.
– Då var de tvingade att satsa mera offensivt.

Den offensiven gav också en reducering till 3–2, men inte mer. När gästerna jagade en kvittering öppnades deras försvar så att Michael Pettersson kunde fastställa slutresultatet.
– Det här var en skön seger, nu har vi Katrineholm två poäng efter oss i tabellen, säger Patrik Allansson-Roos.
Han var en av Borlänges bästa spelare, men allra bäst var Erik Stoor med två mål och en assist. Målvakten Emil Ingman fortsätter också att storspela.

Sven-Erik Karlsson


Borlänge–Katrineholm 4–2 (1–0)
Mål: 1–0 Patrik Allansson-Roos (2), 1–1 Niklas Eriksson (58), 2–1 Erik Stoor (74), 3–1 Erik Stoor (76), 3–2 Johan Sandh (83) 4–2 Michael Pettersson (87).
Hörnor: 3–7.
Utvisningar, Borlänge: 2x10. Katrineholm: 1x10.
Domare: Michael Johansson.
Publik: 138.