Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tätt, mustigt, stökigt

Åtta kompositioner av Daniel Lantz som här själv spelar Fender Rhodes, orgel och Wurlitzer. Han har också arrangerat och producerat.

Beat FunctionVoodoolandDo Music Records/Plugged

De övriga är Karl Leandersson, trumpet, Olle Thunström, tenorsax, Johan Öijen, elgitarr, Pal Johnson, elbas och Jon Eriksson, trummor.
Voodooland är inspelad förra året och släpptes först i Japan på etiketten P-Vine Records och nu kommer den ut på den europeiska marknaden.

Beat Function spelar hårt svängande och pulserande jazzfunk med afrikanska inslag. Det är tätt, det är mustigt och stökigt. Det känns live och varmt, nästan hett. Här finns allt som gör den här musikstilen till vad den är, en het gryta av rytmer och toner.
Daniel Lantz drar bandet med sina instrument och rytmsektionen jobbar stenhårt, men ser svetten lacka, och får det att svänga alldeles förträffligt. Karl Olanderssons trumpet sticker likt voodoonålar och det gör också Olle Thunströms saxofon. Det här är jazzfunk på högsta nivå och precis vad som behövs för att få lite värme när vintern kommer.

Lennart Götesson