Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingar av yttersta klass

På helt fantastiskt härliga banor av Sofia Alexandersson blev lördagens hästhoppningar helt sensationellt bra. Genomgående i klasserna var prestationerna så man bara satt och njöt.

Annons

Falu RS och Svedens Ponnyklubb var som vanligt mycket proffsiga och fick mycket beröm från deltagarna. Det är inte konstigt att Falu RS lockar många deltagare, dels den kompletta anläggningen vid Svedens Gård och dels en stab som kan sina uppgifter till hundra procent. Här finns förebilder att följa.

Lördagens häst hade fyra klasser med regional status med en 1,30 meter A:0 på topp. Och vilket jubel det blev när hemmaklubbens Anna Jonsson på Norson bärgade segern med 0-52,29 före Borlänge RS Terese Jons på Feengold med 0-52,83.
Terese Jons imponerade verkligen den här dagen och i näst högsta klassen en 1,20 meter två faser A:0 blev det både första och andra plats på Casperdina MP och Marcoolio med 00-23,19 respektive 00-23,80.

Vilken höjdardag Terese.
– Ja, i dag kändes allt perfekt och vi hade ett nästan felfritt samarbete och då blir man helt lyrisk efteråt.
Nu var det inte bara segrarna som imponerade utan prestationerna var av sensationellt bra kvalitet. När såg man sådana här genuina prestationer genom hela klasser?
Ibland händer olyckor och den här dagen blev det 45 minuters avbrott med ambulans till Falu Lasarett där man konstaterade hjärnskakning. Men det blev ett positivt besked att ryttaren fått åka hem efter undersökning och behandling.
Många starter gav en heldag till klockan 17.30.

Olof Aspelin