Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterchef går i pension

– Jag försöker på ett enkelt sätt svara dem som frågar mig hur det ”känns att bli pensionär”. Nu öppnar sig en ny värld utan scheman och arbetstider.

I går avtackades nyblivne pensionären Gugge Sandström vid Öppet Hus på sin arbetsplats efter fyra år som teaterchef vid Dalateatern i Falun. Många var de som köade för att få ge en kram, lämna över en blomma eller kanske ett vackert inslaget paket.

Gugge tillträdde jobbet 2009 efter att han tidigare varit chef för Folkteatern i Göteborg under 14 år.

Gugge Sandström har även varit chef för bland annat Älvsborgsteatern, Borås Stadsteater, samt rektor för Teater- och- Operahögskolan i Göteborg i början av 90-talet.

– Som pensionär har jag inte längre någon styrelse som bestämmer vad som ska göras. I dag kan jag prioritera mina dagar och vad jag själv vill göra. Vi har fyra barnbarn, och två av dem kommit till världen under min tid här i Falun. Min hustru Christina och resten familjen bor i Göteborg, så naturligtvis har jag mycket förlorad tid att ta igen. Det ska bli riktigt skönt att komma hem på heltid och sköta markservicen om dagarna, eftersom frugan Christina har ett år kvar att jobba innan vi blir pensionärer båda två.

–Nu ska jag umgås med familjen och vara tillsammans med barnbarnen så mycket jag kan. Där emot kommer jag inte att sakna SJ efter fyra år av ständigt veckopendlande till Göteborg, säger Gugge Sandström och skrattar.

Bons Nisse Andersson
bons@daladem.se