Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teliatävlande fyllde Falun

Entusiastiska och tävlingssugna tog de plats på arenor och utomhusbanor under helgen. Cirka 650 Teliaanställda kom till Falun med omnejd för att ägna sig åt vintersport både ute och inne i företagets egna SM-tävlingar.

Men mannen som fått varumärket att figurera på löpsedlarna de senaste dagarna fick inte vara med.

– Nej, det här är bara för dem som fortfarande är anställda.
Det skojades friskt på flera av anläggningarna under helgen, då anställda från hela landet kommenterade vd:s avhopp efter turbulensen. Annars låg fokus och koncentration förstås på de olika grenarna, där det fanns plats för både nybörjare och veteraner.

Hela 16 olika idrotter fanns representerade på inomhusarenor och utebanor liksom i terräng och natur. Alpint i Bjursåsbacken, bollsporter som tennis, innebandy och bordtennis varvades med utomhusaktiviteter som ridning,långfärdsskridskor och sportfiske. Flest anmälda hade bowling, innebandy och curling med inte mindre än 120 intresserade deltagare.
I curlinghallen på Lugnet tävlade lag från Stockholm, Örebro, Göteborg, Sundsvall och Luleå. På lördagen hölls utslagstävlingar, medan mästerskapen avgjordes på söndagen i kvarts- semi- och finaler. Hela 29 lag med sammanlagt 114 spelare ställde upp, dock inga deltagare från Dalarna.

Runt knuten provade flera på att skida fram i stadion som för en vecka sedan fylldes av elitåkare när SM avgjordes. Men spåren levde inte upp till förväntningarna.
– Det var mer uppförsbackar än jag hade väntat mig, konstaterade Andreas Eriksson som just gått i mål. Andreas hade kommit från Norrköping tillsammans med sin Natalie, som ställde upp i damtävlingen.
– Men jag bröt, körde bara fem kilometer, förklarade Natalie som nyss varit sjuk och inte kände sig helt i form.
Paret hade lite synpunkter på banan som väldigt kuperad.

– Det var hemska utförsbackar, oj, vad jag slog omkull mig, utbrast Natalie som tyckte att det gick aningen fortare än vad hon var van vid från förberedelserna hemma i Norrköping.
– Där har vi tränat på en golfbana, avslöjade Andreas Eriksson.
På Runns is njöt vinterfiskarna av att solen bröt fram ur molntäcket och värmde frusna pimplarfingrar. För flera av lördagens deltagare var det första gången bakom flötet på isen. Dinora Marques Flores lärde sig fort och kunde sedan hala in den ena firren efter den andra i stor förtjusning.

– Det här var jättekul och när man får fisk vill man bara fortsätta och fortsätta, förklarade hon ivrigt och manade på Lars Envall som assisterade vid kroken.
– Skynda på, jag vill ha mera fisk...
Dinora, som kommit från Stockholm tillsammans med kollegorna, var imponerad över natur och miljö - liksom över att isen höll.
– Den är 40 centimeter tjock här, men man ska veta var man kan sätta fötterna om man ger sig ut på sjön. Det finns strömmar, varnade Lars Engvall. Tillsammans med Berndt Johansson och flera medlemmar från Falubygden SFK tog han hand om de många som valt vinterfiske. I fisketävlingen räknades bara abborrar och den som sammanlagt fått ihop mest i vikt vid invägningen segrade.

Den 1 – 3 februari pågick vintermästerskapen, som hölls för fjortonde gången i år. Visit Södra Dalarna arrangerade evenemanget på uppdrag av Telia If och Teliaanställdas Idrottsförbund.


Lena Relte
lena.relte@daladem.se