Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thorsten Flinck till Dalarna

Nu är det dags för Thorsten Flinck att återigen besöka landets teatrar med Doktor Glas – historien om ett brott, fritt efter Hjalmar Söderbergs roman Doktor Glas. Föreställningen beskriver Thorsten själv är som att befinna sig i en mental slänggunga. Mer spännande än de flesta thrillers och deckare som står oss till buds idag och gripande som den kärlekshistoria texten är om den ensammaste bland människor. Detta dramatiska mästerverk är medryckande från första stund.

I denna version får vi följa den allmänpraktiserande doktorn Tyko Gabriel Glas som i sitt totalt händelselösa vakuum låter den ena dagen passera på samma sätt som gårdagen, som i sin tur får passera på samma sätt som morgondagen mitt emellan sin signatur på äldre östermalmsdamers förnyande av recept. En dag får han besök av den mycket vackra och olyckliga Helga Gregorius. Därmed tar livet en annan vändning. Thorsten Flinck kommer lördagen den 23 november till Sagateatern i Hedemora, och den 29 november till Missionen i Gagnef.

Ulf Lundén
ulf.lunden@daladem.se