Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thunström i fortsatt guldläge efter tre etapper

Under helgen avgörs den sista deltävlingen i rally-SM. Ludvikaföraren Thomas Thunström satt inför helgen i guldsitsen och med tre av nio etapper avklarade har läget förbättrats ytterligare.

Thomas Thunström från Ludvika går mot sitt andra SM-guld i rally. Det första kom för 16 år sedan.

Inför helgen hade han en ledning i totalen på fem poäng till tvåan Niklas Hägg och sju poäng ner till Michael Wikström.

Efter fredagens tre inledande etapper av East Sweden Rally, i Linköping, har guldläget förbättrats ytterligare för Thunström.

Den största anledningen till det är att jagande Niklas Hägg tvingades bryta efter att ha tappat ett hjul och fått en trasig bärarm.

Thunström som ligger på en tredjeplats efter fredagen har dessutom Michael Wikström cirka en minut och tjugo sekunder efter sig.

Leder gör comebackande P-G Andersson och upp till honom har Thunström en minut och tretton sekunder.

För klubbkamraten Tobias Johansson gick dagen inget vidare som tvingades bryta på grund av en trasig drivaxel.

De två övriga dalaförarna, Johnny Andersson och Daniel Röjsel, som är med i kampen om SM-medaljer ser dock ut att få svårt att nå högre valörer än de hade inför helgen.

Andersson leder för visso klassen otimmat 2-WD efter tre etapper, men totalledaren Anders Åberg ligger på en andraplats. För att Andersson ska kunna passera måste han vinna samtidigt som Åberg tvingas bryta.

Röjsel som kör JSM otrimmat 2WD hade en tung fredag och ligger totalt på en tiondeplats. Så länge han inte kör upp sig rejält under lördagen får han således nöja sig med en bronsmedalj.