Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thure Klintman berättade om sitt liv i skidspåren

Thure Klintman berättade om sitt liv i skidspåren och trion Matolars underhöll när PRO Mjälga-Östermalm hade månadsmöte den 3 februari 2020.

PRO Mjälga-Östermalm har klarat av sitt februarimöte. Ordförande Lars Asp hälsade de cirka 65 mötesdeltagarna välkomna. Han inledde med information om föreningens ekonomi och antalet medlemmar. Han talade sedan om att resan till Gävle den 15 februari för att se föreställningen ”La Cage aux Folles” i gasklockorna med bl a Lars-Åke ”Babsan Wilhelmsson är fullbokad.

Han meddelade vidare att det kommer att bli en cirkel ”Stadsinformation” med Arne Ludvigsson. Den startar onsdagen den 19 februari klockan 13.30 i våra lokaler på Sveagatan 15. Sedan fortsätter ”Allsång på Frigga” i våra lokaler på Sveagatan 15 med musikgruppen +55 onsdagen den 26 februari klockan 14.00 - 16.00. Sopplunch kommer att anordnas den 28 februari klockan 12.00 med Louise Jobs som arrangör. Listan är fulltecknad. Sedan finns det elva andra aktiviteter, som man kan anmäla sig till.

Efter det inledande mötet skred Thure Klintman in, iklädd den mundering som han använde i sina första Vasalopp. Han hade med sig stavar, skidor och en stor vallabox från den tiden. Han berättade att han växte upp i skidmetropolen Dala-Järna och att han fick sina första skidor i femårsåldern. Han åkte sedan skidor till och från skolan varje vinter. Det var fyra kilometer enkel resa. Han började att tävla och genomförde 26 Vasalopp och Öppna spår och Halv- och kortvasor. Han räknar med att han gått i mål omkring 50 gånger.

Därpå underhöll Mats på basfiol, Ola på dragspel och Lars på gitarr i trion ”Matsolars”. De delade ut sånghäften därpå spelade de ”Marina” , allsång ”Sven Ingvars medley” och ”Min gitarr”, ” Säg inte nej ”, ”Vid din sida”, ”Börja om från början”, en snabb låt av Ove Törnkvist, ”Karibiska nätter”, ”Det var på Capri”, ”Jambalaya”, What a different a day makés”, ”Sommarvisa” och ”Gustav” Dessutom omramade de Thures föredrag med gånglåtar. Därpå serverades kaffe med smörgås.

Thure kom sedan in i rummet iförd en senare mundering och med skidor av modern typ och avslutade med att berätta hur han ordnade med tågtransporter till Tjejvasan. I Oxberg fanns en lång timmerterminal och dit kunde han ordna så att det kom ett 680 meter långt tåg bestående av tre lok och 29 vagnar. Thure gick bakifrån och räknade alla som var ombord. Resorna förekom under ett flertal år och som mest var det 2500 kvinnor ombord och det var inte lätt då det inte fanns några toaletter på tåget. Det resulterade i, att är de kom fram till Oxberg blev det en massa damer som hukade sig och gjorde sina behov utanför tåget.

Thure och frun Karin hade sedan ordnat med liggvagnståg från Malmö. Där utdelades kuvert innehållande nummerlappar, chip och information.

Efter Thures framträdande blev det sedvanlig prisutdelning från lotterierna.

Lars Asp tackade deltagare för visat intresse och delade ut blommor till aktörerna.

Insänd text av Anders Jobs

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips