Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare dömd för mordförsök misshandlade gravid

23 januari stoppades 54-åringen på Vallmansgatan i Falun. Han hade 1,5 promille alkohol i kroppen och åtalades för rattfylleri.

Då var han på väg från Borlänge där han misshandlat en gravid kvinna i jakt på sin sambo som han upprepade gånger misshandlat. Så sent som 5 december frigavs 54-åringen efter att ha suttit av ett straff om åtta månader för grov kvinnofridskränkning av samma kvinna han nu åter misshandlat i Borlänge.

Efter att ha misshandlat den gravida kvinnan och ytterligare en person 21 till 22 januari och senare gripits för rattfylleri i Falun återvände han förra veckan till Borlänge.

54-åringen häktades på måndagen för två fall av misshandel och för övergrepp i rättssak natten till fredagen.
Han greps 01.25 och anhölls några timmar senare av åklagare.
Under fjolåret var 54-åringen på fri fot bara mellan 2 mars och 6 april, mellan avtjänandet av förra straffet och häktning för de brott som gav de åtta månaderna för grov fridskränkning mot det nu aktuella offret.
Grov kvinnofridskränkning är en vanligt förekommande rubrik i 54-åringen straffregister. Han är dömd tre gånger för brottet och har avtjänat sammanlagt tre års fängelse för just det. Han är dessutom dömd för misshandel av Borlängeoffret också 2010 då han också fick åtta månader bland annat misshandel, övergrepp i rättssak och grovt rattfylleri.
En del av de här brotten begicks under permissioner från ett sexårigt fängelsestraff för försök till mord. Paret träffades medan mannan avtjänade just det straffet mellan oktober 2005 och oktober 2010.
Vad som bedömdes som mordförsök var när 54-åringen med berått mod i oktober 2005 med bil körde över en man som var skyldig honom pengar.
Han dömdes för försök till dråp i tingsrätten men straffet skärptes sedan rubriceringen ändrats till mordförsök av Svea hovrätt.
Förföljelse av offren är också ett kännetecken hos 54-åringen. Han har genom åren haft tre kontaktförbund mot två olika kvinnor utfärdade. Båda har utsatts för vad som kommit att bedömas som grov kvinnofridskränkning.
Det är heller ingen ovanlighet att 54-åringen som i Falun ertappas med att köra berusad.
Han är dömd för grovt rattfylleri vid tio olika tillfällen sedan 1996.
54-åringen har adress i Hägersten och dömdes senast i Södertörns tingsrätt.