Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Eva Lundh Nises

Vi träffade Eva första gången då hon var lärare i gamla Morkarlbyskolan 1968. Hon var lärare för vårt första barn.

Nya läroplanen började att introduceras. Eva tog väl hand om såväl barn som oss föräldrar. Vi kände att vi fått en fantastisk bra lärare för vår dotter. Och vi kände en trygghet i Evas sätt att vara och att hon verkligen kunde förmedla de viktiga grundkunskaperna till barnen. Det var alltid en stimulans att komma på föräldramöten till skolan.

Åren gick, och i mitten av 80-talet kom vi att möta Eva och hennes man Mats i skidspåren i Grövelsjöfjällen. Vi kom att ha våra fastigheter i Ollarslidens stugområde. Eva tillsammans med Mats har varit en sammanhållande länk för oss alla i stugområdet. Det var hos Eva och Mats som vi bänkade oss på städdagen. Vi kunde vara ett 50-tal personer för gemenskap med kaffe och tilltugg. Till kvällen hade Eva tagit upp beställning och organiserade sillfesten, i slogboden nedanför pulkabacken.

Hon kämpade tappet de sista åren med sin sjukdom och åkte ofta till Grövelsjön för att för att hämta nya krafter.

Saknaden kommer att bli stor efter Eva, men vi kommer med stor tacksamhet att minnas hennes omtanke, glada skratt och medmänsklighet.

Vi tänker på Mats och familjen. Hon har gett oss många värdefulla minnen att förvalta.

Må hon vila i frid.

Mora den 30 juni 2020

Maj o Arne Pettersson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips