Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Sven-Erik Larsson, Mora

Annons

Minnesord över Sven-Erik Larsson, Mora, 1946-2019.

Efter en kort tids sjukdom har ekonomen och nämndemannen Sven-Erik Larsson, Saxnäs i Mora, avlidit i en ålder av 72 år.

Sven-Erik, eller Svenne som han gärna kom att kallas, var en synnerligen praktisk och rask man, skicklig i att snabbt handlägga göromålen i de många förenings- och kyrkosammanhang där han bistod som inte minst kassör.

I flera år skötte Svenne kassörskapet i såväl KD Mora som i Centrumkyrkans församling, en uppgift han även ett antal år hade för bland annat Fridhemskyrkans församling, EFK-församlingarnas Dalagården i Svärdsjö samt i Kristdemokraternas daladistrikt.

Uppvuxen i Svärdsjö kom Svenne med familj till Mora 1985 för att fram till sin pensionering verka vid Posten, detta efter att tidigare bland annat haft en ekonomtjänst vid den av pingströrelsen drivna Viebäcks folkhögskola utanför Nässjö.

Uppskattad som han var blev uppdragen i kyrka och samhällsliv med åren alltså många, bland annat styrelseposter i Centrumkyrkans församling, Kristdemokraterna Mora, Morastrand AB, Moravatten AB samt den grannlaga, men för Svenne så stimulerande, rollen som nämndeman i såväl Mora tingsrätt som i Svea hovrätt i Stockholm.

Som pensionär kom Svenne att tillsammans med sin kära Birgitta, som han fick uppleva 48 år av gott äktenskap med, att också engagera sig i Skandinaviska Turistkyrkan i Spanien. Det senare utvecklades till en uppgift de särskilt fick gå in i under en för de båda underbar höst ifjol – och som fyllde dem med särskild glädje.

Det blir tomt efter Sven-Erik Larsson för många av oss här i Mora och i de sammanhang han betydde så mycket för.

En vän, som plikttroget och pålitligt fullföljde alla de viktiga uppdrag som lades på hans axlar, finns nu inte längre kvar bland oss i vår jordiska vardag. Vi vet dock att Sven-Erik delade en stark Gudstillit, att löftena från Jesus Kristus om en återseendets glädje också verkligen gäller.

Vi deltar i den djupa sorgen med Sven-Eriks egen familj, hustrun Birgitta och döttrarna Erika, Emma och Frida med sina respektive makar samt de fem barnbarnen.

Ulla Rombo för Centrumkyrkans församling i Mora.

Lennart Sacrédeus för KD Mora och KD Dalarna.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips