Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Tobias

Under söndagen delades det första stipendiet ur minnesfonden Smebacksbarn ut i Folkets hus.

Och ta emot det fick Rågher Thelin göra för sitt arbete med att stötta unga i Smedjebacken.

Det är till minne av deltidsbrandmannen Tobias Bäckström, som omkom i den tragiska brandbilsolyckan i Tolvsbo förra sommaren, som hans sambo Jennie Gustafsson valt att dela ut ett stipendium till hans minne.

Hon har tillsammans med Rädda Barnen i Ludvika/Smedjebacken samlat in nomineringar på personer som förtjänar stipendiet, och valde till slut Rågher Thelin som under söndagens utdelning fick motta 7 000 kronor.

Den person som nominerat Rågher Thelin till priset skrev bland annat att ”han är en obotlig eldsjäl i sitt engagemang att hjälpa ungdomar på glid i Smedjebacken. Han rycker ut i alla lägen och för alla. Med sin gamla tygkasse svingandes i handen, är han en fröjd att skåda när han är ute både dag, kväll och natt för att kolla läget på byn”.

Det var en rörd Rågher Thelin som klev upp på scenen i Folkets hus för att motta stipendiet.

– För mig känns det här fantastiskt, säger han och berättar att han blev oerhört rörd när Jennie Gustafsson i tisdags ringde honom och berättade att han skulle få stipendiet.

Beatrice Åström
beatrice.astrom@dt.se