Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillfällig nedkylning säger Säterbostäder

Nu ska det bli varmt i lägenheterna på Stiftelsevägen, det lovar Sätersbostäders tekniske chef Birger Eklund.
Flera hyresgäster berättar att lägenheterna alltid varit kalla och att det blev värre i början av december. Den beskrivningen känner Birger Eklund inte igen.

- Vi håller på och byter undercentralerna på området, säger Birger Eklund. Vi har meddelat hyresgästerna att det skulle bli ett avbrott och störningar förra vecka. I dag avslutas arbetet.
DD träffade i lördags flera hyresgäster i Säterbostäders lägenheter på Stiftelsevägen i Mora by. De berättade att lägenheterna varit kalla sedan de var nya och att de klagat till hyresvärden upprepade gånger. I december blev problemen akuta med temperaturer mellan 16 och 18 grader inomhus.
Husen värms med fjärrvärme. Det är undercentralerna, som tar emot fjärrvärme och distribuerar ut den till lägenheterna, som nu byts ut.
Birger Eklund säger att det inte stämmer att lägenheterna alltid varit kalla.
- Vi har inte fått några sådana felanmälningar. Det här är en tillfällig nedkylning och nu blir det varmt igen.
Hyresgästerna berättar att det drar så mycket från fönstren att man måste tätas med handdukar på fönsterbrädan. Sex år har de väntat på att detta ska åtgärdas.
- I och för sig blir det ju alltid kallare vid fönstren när det är kallt ute, säger Birger Eklund. Vi får göra en översyn, men det kan vi inte göra den här årstiden.
Hyresgästerna tycker inte att Birger Eklunds beskrivning stämmer. De berättar om upprepade klagomål och felanmälningar. De berättar också om möten med Säterbostäder representanter där de tagit upp problemen.
- Vi är många som klagat, men ingenting händer, säger en av hyresgästerna på Stiftelsevägen.

EVA HÖGKVIST
023-476 95
eva.hogkvist@daladem.se