Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Time out för Olsson

Guldet i Paralympics hösten 2012 var karriärens absoluta höjdpunkt. Men efter det försvann tennissuget för Stefan Olsson.
– Jag har tagit ett motivationsbreak, men hoppas komma i gång igen i september, säger han.

Falu TK:s Stefan Olsson har i flera år tillhört världstoppen i rullstolstennis och i Paralympics i London för knappt ett år sedan kom den stora framgången. I par med Peter Vikström vann Olsson guldet i rullstolstennisdubbeln och idrottslivet lekte. Men sedan kom baksmällan…
– Direkt efter Paralympics gick det bra, då är man inne i ett flow, men sedan kom tomheten, man vet inte varför man spelar.

Stefan fortsatte att kämpa på under vintern och våren, men efter Franska öppna i slutet av juni fick han nog.
– Jag kände under våren att det här fungerar inte och då tog jag semester. Det är onödigt att vara ute och tävla om jag inte känner mig hundraprocentigt motiverad.

Den senaste månaden har Stefan Olsson visserligen fortsatt att träna, men då inte med en tennisracket i handen. Och så kommer det även att se ut under den kommande månaden.
– Men suget är på väg tillbaka och går allt enligt planerna så ska jag börja spela igen i september. Även om tennisracketen då har vilat helt i två månader, så har jag ändå spelat i 18 år och tror att jag snabbt är inne i spelet igen.

US Open i september, finns det någon möjlighet att du finns med där?
– Nej, US Open kan jag nog glömma. Tanken är att min första match efter uppehållet blir i Paris i slutet av september, i en uppvisningsmatch. Det blir ett test på var jag står.

Även om träningen går lite på sparlåga under sommaren, så har Stefan ändå inga problem med några större luckor i almanackan.
– Nej, jag har hunnit njuta av tiden men även planerat och förberett mitt eget bröllop som är om tre veckor. Jag har märkt att det är väldigt mycket att fixa inför det, säger Stefan och skrattar.

Thomas Lind/DT