Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ting i Grangärde

Boende i Grangärdebygden kallas till ting. Det rör sig inte om någon rättslig tvist utan en möjlighet för boende att ge sin syn på vilka frågor som Grangärdebygdens intresseförening, GBI, bör arbeta med.

Till bygden räknas alla byar från Björnhyttan i söder och Nyhammar i norr. Den 31 augusti är själva tinget men redan nu finns förslagslådor uppsatta.

– Allt är välkommet. Stort som smått. Vi kan alltid ha visioner, säger Larseric Selemo, en av de engagerade i GBI.

GBI gör en nystart och med hjälp av Leaderpengar är en del på gång. Föreningens ambition är att vara en remissinstans för kommunen och Lareric Selemo tycker det känns som kommunen är med på det samarbetet.

– Vi blir rådfrågade och får veta vad som är på gång, säger Larseric Selemo.

Eftersom GBI vill jobba för bygden vill organisationen veta vad de som bor där tycker är viktigt. Framförallt vill de att barnfamiljer gör sin röst hörd.

På bygdetinget kommer föreningens medlemmar och alla intresserade gå igenom förslagen och forma grupper för vidare arbete.

– Vi kommer att inleda vid lunch med lite enkel förtäring. Under eftermiddagen arbetar vi på gruppvis och efter en redovisning av vad vi kommit fram till avslutar vi med mat på Gästis, säger Larseric Selemo.

Förslagslådorna finns uppsatta fram till den 31 juli vid Sockenstugan, Rossa, Ica Grangärde, musteriet, ostbutiken, mormor Ullas café, Vävglädje, Jernhandeln, Coop i Sunnansjö och Nyhammar samt pizzerian i Saxdalen.