Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio månader för våld mot familjen

Han släppte sin treåriga dotter med huvudet före i golvet. Trakasserade sin styvson under mer än ett år så det bedöms som grov fridskräkning. Utsatte tre andra styvbarn för våld och hot. Brott som nu ger den 28-årige borlängebon tio månaders fängelse.

Mannen var också åtalad för grov fridskränkning och övergrepp i rättssak mot sin 34-åriga hustru men frikänns då ord står mot ord och ingen stödbevisning bedöms tillräckligt stark. Enligt rätten går det inte att bedöma någon av makarna som trovärdigare än den andre.
28-åringen anhölls efter ett bråk i hemmet den 4 oktober och blev sittande i häkte tills när rättegången avslutades 21 november.
28-åringen nekar i huvudsak till vad han åtalas för och framställer sig själv som offer för trakasserier från henne. Mannen beskriver hur han blivit kallad för ”hennes slav” och hur han inte ens haft egen nyckel till bostaden.

När det gäller övergreppen mot barnen är bevisningen bättre. Det finns rättsintyg som ger stöd för påståendet om stryptag på styvsonen. Enligt barnens egna berättelser ska 28-åringen ha lyft pojken i halsen så hårt att denne kräktes när 28-åringen släppte greppet.
Likaså finner rätten stöd för åtalet mot 28-åringen för misshandel genom att ha släppt treåringen i golvet. Flickan slog läppen i blod vid fallet. Även det är styrkt med rättsintyg.
Förutom att han döms till fängelse döms 28-åringen också att betala fyra av de fem barnen totalt 58 000 kronor i skadestånd, som mest 31 000 till pojken.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se