Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänstemannautredningen om tvättsamarbete ”felaktig”

Inför beslut i Landstinget Uppsala, den 14 februari, går Fredriksbergstvättens konkurrent ut i ett ovanligt steg. Berendsen textil service AB menar att den tjänstemannautredning som ligger till grund för kommande beslut ”präglas av tyckanden och bedömningar. Underlaget är inte faktabaserat utan har direkta felaktigheter.”

Tvättföretaget Berendsen går direkt ut till ledamöterna i landstingsfullmäktige och beklagar sig över landstingets utredning. Anledningen till det ovanliga sättet att försöka påverka förtroendevalda inför ett beslut är enligt företaget såväl öppna som förtäckta angrepp på företaget Berendsen.

Tio miljoner

Företaget hävdar att det inte finns några förtjänster att göra på att byta till Dalarnas landstingstvätt i Fredriksberg. De tio miljoner som det finns att spara för Landstinget Uppsala kan Malmöföretaget konkurrera med.
Enligt förvaltningsdirektören i Uppsala skulle summan på tio miljoner bli besparingen av att samverka med Dalarnas landsting.
Lite av den infekterade striden kan skönjas i skrivelsen från företagsledningen hos Berendsen.
En tidigare gjord förlikning mellan landstinget och företaget finns med i tjänstemannaskrivelsen. Förlikningen skulle ha blivit kostsam enligt tjänstemannautredningen.

”Dalalandstingets kris”

Företaget menar att man i stället gjort avsteg från det åsyftade avtalet och varit hyggliga mot Landstinget Uppland. Den andra felaktigheten i underlaget enligt företaget är att ett avtal med entreprenörer skulle hamna över dagens kostnader.
Berendsen hävdar att lokaliseringen till Fredriksbergstvätten ska ses mot bakgrunden av ”den ekonomiska kris som Dalalandstinget nu akut måste hantera”.
CHRISTER NYMAN
023-476 36
christer.nyman@daladem.se