Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar blev utan byte

Hösten är högsäsong för stuginbrott. Men tjuven som slog till mot fritidshus i Utsund visste inte att stugorna var tömda inför vintern.

Annons

I måndags åkte polisen till ett fritidshusområde i Utsund efter anmälan om ett öppet fönster Det visade sig att tjuvarna tagit sig in i hälften av alla stugorna och sökt igenom dem.
I helgen var stugägarna i området, stängde av vattnet och tömde stugorna för vintern. Natten till måndag kom tjuvarna. Det fanns inte mycket kvar att stjäla, förutom en båt. Med den tog sig tjuven ut till Färjeholmen. Där gjordes inbrott i minst tre av de fem stugorna på ön.

Mellan 13 och 20 oktober har tjuvar också varit i Mörtsjön, Fors. Tjuvarna har varit in i en olåst stuga och borrat upp låset till en annan. Ett förråd har brutits upp. Tjuven tog med sig en gräsklippare, ett elverk, en båtmotor och en gasolflaska.