Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarnas byte blev några jackor

När Haglöfs Factory Outlet öppnade vid Dalahästen i Avesta gjordes ett inbrott. Sedan dess har järnjalusier för alla fönster gjort det svårt för tjuvarna.

Vid tretiden natten till torsdag gick larmet. Tjuvarna hade rest en parkbänk mot väggen, klättrat upp och slagit sönder en mindre fönsterruta. Inne i affären tog de med sig några goretexjackor och klättrade ut med hjälp av en stege.
– Jag fick larmet av Securitas och åkte dit, berättar butikschefen Mia Neidenmark. Polisen fanns i närheten så de kom snabbt.
Tjuvarna lyckades försvinna.
Mia Neidenmark berättar att sedan järnjalusierna monterades har ett inbrott gjorts då tjuvarna tog sig in genom ett fönster ovanför jalusierna och kom undan med ett litet byte.

Vid ett senare tillfälle försökte tjuvar ta sig in genom att backa fram en skåpbil och stapla pallar på den för att nå upp. Den gången körde en polisbil förbi på riksvägen och upptäckte inbrottsförsöket.
– Det är ju tråkigt med inbrott, men vi är glada att polisen finns så nära, säger Mia Neidenmark.
Hon berättar att förutom ett trasigt fönster var det bara en del glasskross som fick tas om hand på torsdagen. Butiken hade öppet som vanligt.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se