Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toapappers-attack vid Västra skolan

Personal och elever på Västra skolan i Falun möttes av en oväntad och mindre angenäm syn på fredagsmorgonen. Träden och buskarna var intrasslade i mängder av toalettpapper.

Det ser ut som om en kilometer med papper har används. Överallt är de intrasslade i skolgårdens höstkala buskage och bland nakna trädengrenar. Någon, eller mer troligt flera, har lagt ner tid och möda på att skräpa ner gården utanför skolans huvudentré.
Ingen som tillfrågas säger sig absolut veta vem eller vilka som står bakom nedskräpningen. Ingen vet heller säkert varför. Men de flesta elever som tillfrågas tror att det är en protest mot att klass 8B ska splittras. Några killar säger på skoj att de är de som har gjort det, för att stödja kampen mot att 8B ska splittras.
Anledningen till att 8B ska splittras är att antalet elever på Västra skolan minskat under hösten. Det har gjort att flera klasser har blivit så små att de måste delas upp på färre klasser. Av ekonomiska skäl enligt skolledningen.
Biträdande rektor Krister Wiklund är dock inte så pigg på att göra samma direkta tolkning av toalettpappersattacken som en majoritet av de tillfrågade eleverna har gjort.
– Man börja fundera på om det kan bero det här med 8B. Men vi kan ju inte anklaga någon när vi inte vet någonting. Vi får utreda det här på måndag.

John Leander
john.leander@daladem.se