Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobias tappade sista kilometern

Det blev en fjärdeplats för det svenska skidskyttelaget i fredagens världscupstafett.
Startsträckan kördes av Limas Tobias Arwidson.

Förra helgen var Christofer Erikson startman i det svenska lag som tog en pallplats i världscupen.
Christofer tappade 1.04 på sin sträcka, och plockades bort till fredagens stafett. Startsträckan lades på Limas Tobias Arwidson.
Tobias tappade 1.06 på startsträckan.

Men det började bra för Tobias.
Sin vana trogen sköt Limakillen snabbt och fullt i första liggande. Serien på endast 19 sekunder och Sverige ledde stafetten efter första skyttet.
Tobbe, märkt av någon veckas förkylning, fick det tufft att haka på i slutet av sin sträcka och tappade i åkningen. Bra insats ändå av Tobbe och insatsen ger förbundskapten Johan Hagström än mer att tänka på när han får fler tuffa konkurrenter som aspirerar på att få köra stafett i OS.
– Det var ändå helt okej med tanke på att jag varit sjuk. Jag hade inte riktig fart i lungorna sista kilometern. Det är inte optimalt bra, säger Tobias och tillägger:
– Det tar tid att komma tillbaka, synd att det drog iväg tidsmässigt. Man vill ju att det ska gå och hänga med, men det går fort.

Sverige slutade fyra efter att Carl-Johan Bergman gjort ett starkt sista varv.
– Vi var bara en sekund från pallen, säger Tobias.
– Det var en bra sträcka. Gick inte ut för hårt utan försökte göra en bra och jämn sista runda, säger Bergman till förbundets hemsida.
På lördagen väntar sprint.
– Det var nog bra att jag fick en urblåsning i dag (läs fredag). Men det tar ett tag att hitta superformen. Nu hoppas jag på ett bra sprintlopp, avslutar Tobias Arwidson.

Gunnar Bäcke/DT
gunnar.backe@dt.se